30   31   32  

Van Dalsum speelt bij de KVHNT voor het eerst Gijsbreght. Hij is 27, Theo Mann 66 jaar: Ik heb er Vondel’s Gijsbreght van Aemstel voor het eerst gespeeld met Theo Mann-Bouwmeester  als Badeloch. Ze kon het best hebben dat een jongere man naast haar stond, als hij haar maar in haar volle waarde liet en haar niet dwars zat. Louis Bouwmeester was de regisseur. Hij gaf meer de mise en scène aan. Zijn voornaamste opmerking die hij mij onder het repeteren maakte, was: Jongen, denk er aan, er komt nog zoveel. Waarmee hij wou te kennen geven: Wees verstandig en ga economisch met de spankracht om. Zorg dat ‘t je niet over de kop loopt.
Voor het eerst de Gijsbreght naast Theo Mann-Bouwmeester. Dat kon ik nog niet aan, natuurlijk, maar toch al zoiets als een eigen opvatting, niet zoals ik Adam gespeeld had.

 

Barbarossa schrijft in de Telegraaf "Zijn welluidende stem, zijn flinke gestalte en het brede gebaar doen hem voorbestemd zijn voor tal van heldenrollen uit het romantische repertoire, die nu al jaren ongespeeld blijven. Twee bezwaren heeft hij nog te overwinnen. Zijn kop heeft geen enkele lijn van de heerserskop en het spel van zijn handen blijft nietszeggend."

 

  Terug