21-05-2017

Tentoonstelling schilderijen Van Dalsum in Museum Eenigenburg

 

Tot en met 27 september 2017 is er in Museum Eenigenburg een unieke en tijdelijke tentoonstelling met schilderijen van Albert van Dalsum.

 

Eenigenburg is het dorp waar Van Dalsum zijn laatste jaren woonde en schilderde.
Het Museum aan de Kerkweg in Eenigenburg, heeft een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het water en de West-Friese Omringdijk, de resten van het kasteel en het daglonershuisje, dat ernaast staat. Ook wordt er het verhaal verteld van de familie Eenigenburg die in 1849 met hun vier kinderen naar Amerika emigreerde en onderweg drie kinderen verloor.

 

Een bezoekje aan museum Eenigenburg is de moeite meer dan waard, zowel om de permanente tentoonstelling te zien als om de prachtige schilderijen van Albert van Dalsum te kunnen bekijken.

 

Het museum is van mei t/m september elke zondag van 12:00 tot 17:00 uur open en buiten deze tijden ook op afspraak

 

Museum Eenigenburg
Kerkweg 5
1744 JD Eenigenburg
Noord-Holland

T 06-30043706
info@eenigenburg.nl

 

 


 

12-02-2017

Vier eeuwen Shakespeare in Nederland tot en met 7 mei 2017

 

Bij de Bijzondere Collecties van de UvA loopt momenteel de tentoonstelling ‘ShakespeareNL’ De tentoonstelling brengt in beeld hoe Shakespeare Nederland veroverde. Er is onder andere beeldmateriaal te zien van Van Dalsum in een uitvoering van King Lear uit 1948.

 

Klik op deze link voor meer informatie.

 


 

02-02-2017

Raadpleegbaarheid collecties Theaterinstituut

 

Het beheer van de collecties van het Theater Instituut Nederland (TIN) is op 1 januari 2013 overgegaan naar de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Dit heeft ook gevolgen voor de raadpleegbaarheid van de op de website genoemde decorontwerpen en geluidsfragmenten.

 

Klik op deze link om te bekijken hoe deze stukken momenteel bij de UvA te bekijken zijn.